Annas Havrekakor

Hej!
Har haft lite mycket att tänka på. Men har hunnit baka mina Havrekakor igen. Gjorde dem med 72% choklad. det blir ganska chokladigt i och med att det är så lite socker i. Jag föredrar att ha ljuschoklad i. Men gör man de med mörkchoklad och gör dem mindre så är de en riktig hitt till en stor kopp kaffe. Så Fundera över vem som ska äta dem och vad du tycker är godast.

Lycka till. Så skriver jag så snart jag gör något mumsigt igen.

Kram

New Moon!

Och så var det dags dagen som jag och fler där till har längtat efter.
New moon premiär ikväll.

Ha det Underbart för det ska jag ha. Kramar på er

Sjuk :(

Hej på er.
Är lite små kraslig. tappat rösten och sovit extremt många timmar. igår. Känner mig piggare idag.
Hoppas jag blir piggare tills fredag för då är det NEW MOON!
Jag längtar efter det vi ses då Ella och Sara =)

Ha det bra och pigga upp er själva i höstmörkret. Tänd lite ljus och drick en stor kopp te kan starkt rekomendera "rabbarber och grädde" helt underbar. extra många glas nu och med lite honung i. Mums. =)


Ha det mysigt nu.

mammas Blommor

Hej Bloggen!
Har haft en skön sovmorgon till kl 15.00 idag. så jag han göra klart mammas nya blommor.
Det är så kul att vara kreativ och få lämna skoltänket lite. Tänkte att jag kunde slänga upp dem här så ni med kan få ta del av dem och få lite ny inspiration.
Vi ses ikväll mamma.

Kramar till er alla


Annas Havrekakakor

Hej på er alla GLADA människor.
Kom nyss hem från skolan och kände för att baka igen. så ovanligt.
Ville baka något som går fort och smidigt men också så jag slipper all disk.
Då lyckades jag komponera ihop detta och så blir det bara en kastrull och lite redskap till disk. JIPPI!

125g smör
4dl havregryn
1dl farinsocker
1dl mjöl
1tsk bakpulver
1 ägg
100g hackad choklad

Smält smöret och blanda sedan samman alla ingredienser. rulla till bollar/klicka ut smeten på ett bakplåtspapper.
grädda i 10-15min på 200 grader.


Brownie

Hej igen! =)
kom nyss hem från en trevlig middag hos min pojkvänns familj. S hade bakat en himelsk brownie med lättvispag grädde och nybryggt kaffe. det var riktigt gott. TACK! =)

Gott natt med er.

Kladdkakan från i Torsdags

Detta är det färdiga resultatet efter kladdkakan jag bakade i torsdags. Det blev ingen grädde utan kall vaniljglass. Det var Riktigt gott. Väljer du en hjärtanform som jag se till att det finns ett spänne på annars är det svårt att få det hårt och då läcker formen. Har tyvärr erfarenhet av detta och det är inget kul att skrubba ugnen efter. Lycka till med baket.


Detta är det färdiga resultatet efter kladdkakan jag bakade i torsdags. Det blev ingen grädde utan kall vaniljglass. Det var Riktigt gott. Väljer du en hjärtanform som jag se till att det finns ett spänne på annars är det svårt att få det hårt och då läcker formen. Har tyvärr erfarenhet av detta och det är inget kul att skrubba ugnen efter. Lycka till med baket.


Inköp: Cupcakeburk =)


Hej igen!
Ett inköp jag gjorde igår och blev riktigt glad för är denna Cupcakeburk. Har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska ha i den men det är väll inget problem att hitta. Den var ju bara så söt. Den går att köpa på ,hem och kostar 79kr. Den fanns i ljusblått och gult. kände dock att den gula passade mig bäst men den blå var också himla söt.




Körde på tentan

Hej på er!
Fick tillbax en mattetenta idag och jag körde som väntat på den. så nu har jag bjudit hit en klasskompis på tröst fika. det blir en kladdig härlig kladdkaka. Riktigt gott! kan vi gott belöna oss med. Receptet har jag fått av min mor och det är helt underbart har lagat den många många gånger. i min nya lägenhet hara vi ingen diskmaskin så det passar utmärkt med detta recept då alla ingredienserna ska blandas i en kastrull. minimalt med disk alltså.

Kladdkaka 10-12 bitar (beror på hur hungriga gäser man har =P )

100g smör
1 ½ dl mjöl
4msk kakao
1½tsk vaniljsocker
2 ägg
3dl socker (går bra med 2 om man vill dra ner lite)

sätt ugnen på 175grader. smält smöret i en gryta och blanda ner de övriga ingredienserna i smöret. häl smeten i en smord och bröad form. ett tipps är att använda lite av det smälta smöret, inna du rör i de andra ingredienserna förståss. grädda i ca 30 min detta varierar beroden på ugn och hur kladdig man vill ha den. när den svlnat något strö då gärna lite flocksocker genom en lite sil så blir det jättefint. (tips vill du ha ett mönster så klipp bara ut i det i papper, tex en tomte, pumpa, napp mm) servera med grädde.
om kakan är varm är det mäkta gott med vaniljglass!


Ett annat tips: använd riktigt vaniljsocker och inte vanilinsocker. vaniljsockret är från riktig vanilj och du kan se de svarta pluttarna i sockret. kostar bara någon krona mer men är väl värt det.

Ha en bra dag, nu ska min kladdkaka ut ur ugnen.

Första baket.

Hej igen!
efter en skön cykeltur till city så kom jag hem och kännde för att baka, vilket inte är allt för ovanligt. Det blev chokladkakor och kladdkakemuffins. Muffinsarna kommer att bli jättegoda när de fått stelna till lite i frysen och blivit så där härligt kladdiga. Receptet kan du hitta i Leilas "a pice of cake" som är en helt underbar bakbok. Ett måste om du inte redan har den. =D

ska gå och plugga lite nu. har haft ett skönt lov. Men har en dugga på Tisdag.

Ha de


Välkommen!

Hej och välkommen till min blogg.
Här ska jag lägga upp lite goa recept och bilder på gosaker som kommer ut från min ugn. =)
Ska blir kul att dela med mig och ni till mig.

Snart dax för julmys med.


Vi ses snart.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0