Mitt Älskade tyg!

Hej på er alla!
Nu verkade som att jag äntligen har fått tag på mitt underbara brun turkosa marrimekko tyg som jag pratat om tidigare. Jag hoppas på att kunna få det här de närmsta dagarna eller nu till våren. Ska bli en kappa till sovrummet där vi idag bara använder oss av rullgardinen som kappa. Detta ska sedan tas upp i en stor tavla över sänggaveln både tavla och kappa har de stora orginalblommorna. Sedan ska det till två kuddar med de mellersta blommorna. tyget görs i tre storlekar med det brunturkosa gjordes bara i stor och mellan så dt blir dessa jag använder mig av.

Nu längtar jag bara till våren så att man kan sitta på balkongen och läsa och njuta i kvällssolen efter skolan. Ska bli så kul att köpa lite möbler dit och få ett rum till att vara i.

Ta hand om er. Kramar

Bagels

Bagels

25g jäst
5dl kall mjölk
½ dl rapsolja
6dl rågmjöl
7dl vetemjöl
3msk honung
1msk salt
1 ägg
sesamfrön, solrosfrön, vallmofrön




Smula jästen i en stor degbunke pch tillsätt mjölken så

att jästen löses upp. rör ner resten av ingredienserna i

degen och arbeta ihop den till en fast deg. knoda den i

ca 5min. låt degen jäsa i en timme.

Dela degen i 16 delar och rulla till små bollar och gör

ganska stora hål i för de jäser ihopp sedan. lägg på ett

bakplåtspapper. ev mjölat. låt jäsa i 15 min under

bakduk.

sätt ugnen på 200 grader och koka upp lätt saltat vatten.

koka i 3-4min och en min på andra sidan ta upp dem med en

hålslev och pensla med ägg. häl på valfria frön och sätt

in i ugnen i ca 15 min.

Lycka till! :D


Grymt goda med philadelphia ost, skinka och en tomatskiva. Passar året om! Det går utmärkt att blanda mjölsorterna efter egen smak. testade med grahamsmjöl och det blev också jättegott. ett tips är dock att inte bara ha en mjölsort. det är gott att blanda upp dem med vetemjöl.

RSS 2.0